F.B.M.'68

 

Profiel

 

Plaats Maashees
Opgericht 1968
Leden 27
Senioren 1 team
Vrouwen

0 teams

Junioren 0 teams
Pupillen 0 teams
Competitie Mannen zaterdag, KNCVB-klasse
Clubkleuren

Shirt: Rood/Zwart

Broek: Rood

Kousen: Rood

                     

Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historie

 

Friet Boys Maashees, opgericht in 1968, is al jarenlang de smaakmaker van het cafévoetbal. De club uit het Noord-Brabantse Maashees, op de grens van Limburg, speelt zijn thuiswedstrijden op sportcomplex De Vetbak en heeft rood-wit-zwart als clubkleuren.

 

In de jubileumboeken komt de naam van F.B.M.'68 veelvuldig terug in relatie tot dé kampioen van het cafévoetbal. Sinds de oprichting in 1968 kwam het slechts eenmaal voor dat de hoofdprijs niet werd gegrepen.

 

F.B.M.'68 streeft de doelstelling na een Maashese aangelegenheid te blijven met slechts enkele buitendorpse leden. Dit wil niet zeggen dat buurtdorpen zoals Holthees, Venray en Vierlingsbeek niet bij F.B.M.'68 worden betrokken. Vele gastspelers popelen om minuten te maken in De Vetbak.

 

De blikvanger van de club is het jaarlijkse kersttoernooi, dat op 2e kerstdag gehouden wordt. 12 teams strijden ieder jaar opnieuw om de felbegeerde cup. F.B.M.'68 heeft het geluk dat dit evenement wordt gewaardeerd door de lokale ondernemers.

 

In 2008 beleefde de club haar 40-jarige bestaan. Dit werd gevierd met de aanleg van een hypermodern nieuw hoofdveld met beregening.  F.B.M.'68 heeft vergevorderde plannen om op korte termijn een nieuw clubhuis te realiseren.

 

Bij ingang van het seizoen 2018- 2019 kent F.B.M.'68 een ledenaantal van 27.